REVISTA SALUD TOTAL

Revista de Actualidad Salud y Belleza


Actualidad

1.700 persones participen a la volta a l’estany de Banyoles per lluitar contra l’esclerosi múltiple

Avui s’ha celebrat a Banyoles la segona edició de “FEM la volta a l’Estany”, una marxa solidaria per l’esclerosi múltiple (EM) que té per objectiu lluitar contra aquesta malaltia que afecta, actualment, a més de 11.000 persones a Catalunya. Uns 1.700 ciutadans han volgut sumar-se aquest any a la iniciativa corrents, caminant, en cadira de rodes o crosses, o simplement comprant el dorsal. Al punt d’avituallament, situat al Passeig de la Draga, els participants han pogut gaudir de diverses activitats de dinamització durant tot el matí. Gràcies a la venda dels dorsals solidaris s’ha pogut recaptar 8.500€. Els diners es destinaran a programes i serveis per al tractament dels símptomes invisibles de l’esclerosi múltiple, com la fatiga, la depressió o les disfuncions sexuals.

La iniciativa va néixer al 2018 de la mà de la Mercè Torres, una banyolina de 47 anys que té esclerosi múltiple. Després de rebre el diagnòstic fa dos anys i haver de fer front a tot el que suposava la noticia, va prendre una decisió: volia ajudar d’alguna manera a totes les persones que, com ella, conviuen amb EM. Així, amb l’ajut dels seus vuit germans y el suport de la Fundació Esclerosi Múltiple, va organitzar la primera marxa al voltant de l’estany de Banyoles, que va ser tot un èxit. Aquest any, han aconseguit mobilitzar de nou el poble sencer i superar la participació de l’any anterior. “Si cadascú posa el seu gra de sorra aconseguirem avançar. Aquesta és la màxima que va fer que em decidís a tirar endavant aquesta iniciativa”, afirma la Mercè i ha volgut donar les gràcies a “tothom que s’hi ha afegit, així com als comerços i altres entitats del poble que ens han ajudat a fer la crida”.

Rosa Masriera, directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha volgut destacar la importància d’aquestes iniciatives solidaries: “Iniciatives com la de la Mercè són molt importants, no només perquè ens ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones que conviuen amb EM i als seus familiars, sinó perquè ens ajuda a visibilitzar l’EM i a conscienciar a la societat sobre les dificultats que tenen les persones diagnosticades”.

« « Notícia anterior | Notícia siguiente » »