REVISTA SALUD TOTAL

Revista de Actualidad Salud y Belleza


Alimentación

Els Germans Torres posen el cor a la cuina i presenten els seus menús més cardiosaludables

Els prestigiosos xefs guardonats amb dues estrelles Michelin, Javier i Sergio Torres, presenten un nou receptari cardiosaludable, compost per 3 exquisits menús amb nous, del qual es repartiran 7.000 llibres gratuïts per a promoure la vida sana i protegir el cor de tots els espanyols. Amb aquest receptari es compleixen 15 anys de la campanya Menús amb Cor, nascuda de la col·laboració entre la Fundació Espanyola del Cor (FEC) i Nous de Califòrnia.

El passat 19 de setembre els Germans Torres van encendre els fogons del seu restaurant Dos Cels a Madrid, per a revelar el nou llibre i cuinar algunes de les seves receptes amb nous. Una presentació exclusiva en la qual els xefs van demostrar que la clau per a tenir “un cor content” no és tenir una “panxa plena” sinó una “vida sana” i, per què no, ¡també deliciosa! «Estem molt contents amb el resultat d’aquest llibre, un receptari molt especial perquè posa en equilibri la salut i el sabor, tenint en compte que totes les receptes porten nous, la qual cosa va fer molt senzilla la labor».

Javier i Sergio van sorprendre a l’audiència elaborant un menú cardiosaludable compost per un entrant, un plat principal i unes postres. L’ensaladilla russa de maionesa de nou, va estar el primer plat, un dels entrants tradicionals preferits, que a partir d’ara es podrà gaudir a casa sense remordiments, utilitzant la recepta dels Torres amb una versió saludable de la maionesa, la maio-nou, elaborada a base de nous.

La segona elaboració, la va protagonitzar una versió saludable del plat americà més popular. Una presentació gourmet d’una hamburguesa vegetal a base de cigrons i nous i recoberta en flocs de civada. Com a colofó de la presentació, Javier i Sergio van presentar un pastís de pastanagues i nous.

El Dr. Macaya, president de la FEC, també va estar present, presidint l’acte i destacant la importància d’aquesta campanya. “Seguir un estil de vida saludable que inclogui una dieta variada i equilibrada, i la pràctica d’exercici físic de manera regular resulta essencial per a la salut cardiovascular i la prevenció de les malalties del cor que al nostre país són la primera causa de mort”.

Per aquesta raó, aquest any Nous de Califòrnia ha sumat a la seva campanya una contribució monetària a ACARMAS, una associació de pacients amb malalties del cor, per a ser destinada a informar i conscienciar sobre aquestes malalties.

La contribució va ser lliurada pels Germans Torres en el marc de la desena edició de la Carrera Popular del Cor, organitzada per la Fundació Espanyola del Cor, on es va distribuir el nou receptari cardiosaludable i nous per a acompanyar i omplir d’energia als 5.000 corredors que van participar aquest any.

Una campanya encara necessària

Les malalties cardiovasculars continuen sent la primera causa de mortalitat a Espanya, per davant del càncer i les malalties del sistema respiratori. Per això, les campanyes de prevenció continuen sent necessàries ja que, segons la Fundació Espanyola del Cor, seguir un estil de vida saludable que inclogui, a més de la pràctica d’exercici físic de manera regular, una dieta variada i equilibrada rica en vegetals i fruits secs, com les nous, pot prevenir fins al 80% de les morts prematures causades per aquestes malalties.

Les nous són l’únic fruit sec amb una quantitat significativa d’àcids grassos Omega 3 d’origen vegetal, que ajuden a reduir els nivells de colesterol dolent i hipertensió, tots dos factors de risc cardiovascular.

El receptari Menús amb Cor a la cuina dels Germans Torres està disponible imprès i també en la seva versió online en les webs de la Fundació Espanyola del Cor i Nous de Califòrnia, així com en format iBook Store d’Apple.

« « Notícia anterior | Notícia siguiente » »